Welkom op onze websites!

De rol en voor- en nadelen van een audio-eindversterker

De geïntegreerde audio-eindversterker wordt set success genoemd. De functie van de geïntegreerde versterker is het versterken van het vermogen van het zwakke elektrische signaal dat door het front-stagecircuit wordt verzonden, en het genereren van een voldoende grote stroom om de luidspreker aan te drijven om de elektro-akoestische conversie te voltooien. De geïntegreerde versterker wordt veel gebruikt in verschillende audio-vermogensversterkercircuits vanwege zijn eenvoudige randcircuit en handige foutopsporing.

Veelgebruikte sets zijn LM386, TDA2030, LM1875, LM3886 en andere modellen. Het uitgangsvermogen van de geïntegreerde versterker varieert van honderden milliwatt (mW) tot honderden watt (W). Afhankelijk van het uitgangsvermogen kan het worden onderverdeeld in kleine, middelgrote en hoge vermogensversterkers; volgens de werkstatus van de eindversterkerbuis, kan deze worden onderverdeeld in Klasse A (A Klasse), Klasse B (Klasse B), Klasse A en B (Klasse AB), Klasse C (Klasse C) en Klasse D (Klasse D). Klasse A-eindversterkers hebben een kleine vervorming, maar een laag rendement, ongeveer 50%, en een groot vermogensverlies. Ze worden over het algemeen gebruikt in hoogwaardige huishoudelijke apparaten. Klasse B-eindversterkers hebben een hoger rendement, ongeveer 78%, maar het nadeel is dat ze vatbaar zijn voor crossover-vervorming. Klasse A- en B-versterkers hebben de voordelen van een goede geluidskwaliteit en hoge efficiëntie van Klasse A-versterkers, en worden veel gebruikt in audiosystemen voor thuis, in professionele omgevingen en in de auto. Er zijn minder Klasse C eindversterkers omdat het een eindversterker is met zeer hoge vervorming, die alleen geschikt is voor communicatiedoeleinden. Klasse D audio-eindversterker wordt ook wel digitale eindversterker genoemd. Het voordeel is dat het rendement het hoogst is, de stroomtoevoer kan worden verminderd en er bijna geen warmte wordt gegenereerd. Daarom is er geen grote radiator nodig. Het volume en de kwaliteit van het lichaam worden aanzienlijk verminderd. In theorie is de vervorming laag en is de lineariteit goed. Het werk van dit soort eindversterkers is ingewikkeld en de prijs is niet goedkoop.

De vermogensversterker wordt afgekort de vermogensversterker genoemd en het doel is om de belasting te voorzien van een voldoende groot stroomaandrijfvermogen om vermogensversterking te bereiken. Klasse D eindversterker werkt in aan-uit toestand. In theorie heeft het geen ruststroom nodig en heeft het een hoog rendement.

Het sinusgolfaudio-ingangssignaal en het driehoeksgolfsignaal met een veel hogere frequentie worden gemoduleerd door de comparator om een ​​PWM-modulatiesignaal te verkrijgen waarvan de duty-cycle evenredig is met de amplitude van het ingangssignaal. Het PWM-modulatiesignaal drijft de uitgangsvermogensbuis aan om in de aan-uit-toestand te werken. Het uitgangsuiteinde van de buis krijgt een uitgangssignaal met een constante inschakelduur. De amplitude van het uitgangssignaal is de voedingsspanning en heeft een sterk stroomaandrijfvermogen. Na signaalmodulatie bevat het uitgangssignaal zowel het ingangssignaal als de fundamentele componenten van de gemoduleerde driehoeksgolf, evenals hun hogere harmonischen en hun combinaties. Na LC laagdoorlaatfiltering worden de hoogfrequente componenten in het uitgangssignaal uitgefilterd en wordt op de belasting een laagfrequent signaal verkregen met dezelfde frequentie en amplitude als het originele audiosignaal.


Post tijd: 26 jan.2021